Eetcafé Hakunamatata

Eetcafé Hakunamatata (geen zorgen) is op 6 april 1995 opgericht op initiatief van twee zorgkundigen van de Philadelphia Stichting voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij kregen steeds vaker de vraag van de mensen met een lichte beperking dat ze meer onderling contact wilden en leuke dingen wilden ondernemen. Belangrijke zaken die ze niet zelf konden ondernemen.

Voor mensen met een verstandelijke beperking is het aangaan en onderhouden van sociale contacten niet altijd eenvoudig. Net als ieder ander mens wil men serieus genomen worden. Veel van onze bezoekers nemen dan ook, alle op hun eigen wijze, deel aan de maatschappij. Bezoekers worden bij werk en wonen in veel gevallen professioneel ondersteund in de vorm van begeleiding en/of verzorging. De meeste bezoekers van het eetcafé wonen in een dependance of wonen bij ouders of familie. Enkelen wonen zelfstandig.

Het eetcafé Hakunamatata is van groot belang voor het welzijn van onze deelnemers. Met behulp van puur vrijwillige inzet dragen we bij aan kwaliteit van leven en aan de kwaliteit van het samen wonen in Maarn en omgeving. In onze ogen is dat heel belangrijk voor Maarn en voor de hele gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Een ander, zeer essentieel aspect van deelnemen aan de maatschappij is het ervaren van een prettige vrijetijdsbesteding en mogelijkheden om gelijkgestemden te ontmoeten en duurzame sociale contacten aan te gaan. Het eetcafé draagt daaraan bij door laagdrempelige activiteiten te organiseren met een ontspannen en educatief karakter. Mede door deze aanpak en de grote betrokkenheid van vrijwilligers zijn we in staat gebleken om een waardevolle pijler in het leven van onze bezoekers te zijn. We worden gesubsidieerd door de gemeente en ontvangen sponsorgeld om onze avonden te kunnen organiseren.

Onze bezoekers komen lopend, fietsend, worden door ouders gebracht of komen met bus of taxi.

Het eerste gedeelte van de avondprogramma’s bestaat altijd uit een gezamenlijke maaltijd. Bezoekers hebben, indien mogelijk, hierin zelf ook altijd een taak. Het tweede gedeelte van de avond wordt ingevuld met een activiteit.

Mogelijke activiteiten

  • Knutselavond
  • Playback-, zang- en dansvond
  • BBQ
  • Spelletjesavond
  • Zanger Bas
  • Oud-Hollandse avond met poffertje en sjoelen

De avonden vinden plaats in de Regenboog in Maarn. De avonden worden georganiseerd door een groep van 7 enthousiaste vrijwilligers, met EHBO- en BHV-diploma. Een vrijwillige kok kookt een 3-gangen maaltijd voor de groep, vaak in het thema van de activiteit.

In het kort

1x per twee weken op donderdagavond
Inloop vanaf 17.00 uur
Maaltijd plusminus 18.00 uur
Activiteit start ongeveer 19.30 uur
Einde avond 21.00 uur
Taxi’s welkom om 21.15 uur

Kosten: jaarlijkse bijdrage van € 55,- voor de activiteiten. Per avond € 7,50 als bijdrage voor de maaltijd en de mogelijkheid om voor € 0,50 bonnen voor drankjes aan te schaffen. Voor het kerstdiner en de bbq/uitje in juni wordt een extra bijdrage gevraagd.

Locatie

De Regenboog
Trompplein 2
Maarn

Contact

Sigrid
sigridcoenen@wxs.nl
0652407993 (19 – 20 uur)