Sinterklaas Maarn & Maarsbergen

Intocht 2020

Lieve Kinderen, ouders, opa’s, oma’s en alle anderen belangstellenden uit Maarn en Maarsbergen,

Al jaren wordt er in Maarn en Maarsbergen een feestelijke intocht georganiseerd voor Sinterklaas en de Pieten. Ook voor de intocht van dit jaar hebben wij als commissie de eerste vergaderingen alweer gehouden. Helaas niet om inhoudelijk de intocht te bespreken, maar over de onzekere situatie waar we allemaal in zitten.

De situatie rondom het Coronavirus en de zwarte pietendiscussie die heerst zorgt ervoor dat we de intocht niet kunnen organiseren zoals we dat gewend zijn. Dit heeft ons met pijn in het hart en dubbele gevoelens doen besluiten dat wij de intocht dit jaar niet door laten gaan.

Dit is een weloverwogen keuze waar wij als commissie unaniem achter staan, hoe verdrietig het ook is.

Wij vinden het risico té groot om de intocht dit jaar door te laten gaan. De onzekere situatie waar we in zitten, de eventuele strenge voorwaarden en regels waar we ons aan zouden moeten houden, onze trouwe vrijwilligers die elk jaar weer aanwezig zijn… allemaal argumenten die meegespeeld hebben om dit moeilijke besluit te nemen.

We begrijpen dat onze beslissing gemengde gevoelens zal oproepen bij jullie, maar we hopen van harte op jullie begrip. Onze dank voor alle sponsors en vrijwilligers die elk jaar weer bijdragen aan de feestelijke intocht van onze dorpen.

Wij hopen dat we volgend jaar weer op jullie kunnen rekenen en we gezamenlijk weer een leuke intocht kunnen organiseren.

Alvast hartelijk dank voor jullie begrip.

Met vriendelijke groet,

Stichting Sinterklaas intocht Maarn-Maarsbergen

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van de Stichting.

Contact

Maikel Wijnen
E-mail: maikelwijnen@live.nl