Sportief Maarn & Maarsbergen

Heuvelrugloop

Sinds 2005 vindt jaarlijks de mooiste bosloop van Nederland plaats in Maarn. Met diverse afstanden is dit evenement voor iedereen geschikt, kies uit 4,2 km, 10 km of 21,2 km hardlopen door de prachtige omgeving van Maarn op de Utrechtse Heuvelrug.

www.heuvelrugloop.nl

Thijs van Hofweegen

Zwemmer Thijs van Hofweegen (1996) won in 2016 zilver op de Paralympische Spelen in Rio op de afstand 400m vrije slag. Vanwege deze bijzondere prestatie werd hij bij terugkomst in zijn woonplaats Maarn gehuldigd op de trappen van het raadhuis.

In 2018 won Thijs drie gouden medailles tijdens het EK in Dublin.

Thijs heeft sinds zijn geboorte cerebrale parese. Dit zorgt voor motorische coördinatieproblemen van zijn hele lichaam. Hij deed zeven jaar over zijn A-diploma.

Maarn Wijzer

Vereniging Maarn Wijzer coördineert sinds 1975 zonder winstoogmerk cursussen, workshops, lezingen, wandelingen en excursies  op sociaal, sportief, cultureel en educatief gebied. Dit alles onder leiding van professionele docenten en enthousiaste (vrijwillige) cursusbegeleiders.

Sportieve activiteiten vinden plaats in de zalen of de sporthal van in dorphuis De Twee Marken. Denk aan yoga, maar ook aan volleybal en trimfit.

www.maarnwijzer-shop.nl